روز خبرنگاران
کابل: آزادی بیان یکی از بنیادی ترین حقوق بشری بوده و در اسناد ملی و بین المللی به صراحت مورد حمایت قرار گرفته و دولت ها را ملزم به تامین این حق کرده اند. آزادی بیان یکی از عناصر اساسی جوامع کثرت گرا پنداشته شده و درتحقق مؤلفه های دموکراتیک حایز اهمیت است. در چنین جوامعی خبرنگاران و اصحاب رسانه ها به عنوان پیشگامان تقویت آزادی بیان به شمار می آیند.
تقویت آزادی بیان و افزایش بی سابقه رسانه ها در کشور یکی از مهمترین دستآورد های دولت افغانستان بوده و بدون شک خبرنگاران نقش مهمی در تقویت آزادی بیان، گردش آزاد اطلاعات و تامین روابط ملت- دولت ایفا نموده اند. با وجود مشکلات متعدد، خبرنگاران در چند سال پسین توانستند تمامی رویداد های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی وفرهنگی را به هدف بلند بردن سطح آگاهی مردم و بسیج اقشار مختلف جامعه در امر مبارزه با فساد و ایجاد حکومت دموکراتیک فعالیت های سازنده ای را انجام داده اند.
با توجه به اهمیت کار خبرنگاری و تاثیر آن در زندگی سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مردم ایجاب می نماید تمام نهاد های دولتی و گروه های اجتماعی با رسانه ها همکاری همه جانبه نموده و شرایط بهتر کار خبرنگاری را درکلیه سطوح حاکمیت(مرکزی و ولایتی) فراهم نمایند که خبرنگاران و اصحاب رسانه ها بتوانند رسالت شان را در تمامی حوزه های انکشافی جامعه سالم بدرستی انجام دهند.
کمیسیون دسترسی به اطلاعات، ۲۷حوت روز خبرنگار را به تمام خبرنگاران و اصحاب رسانه ها تبریک گفته و به همه ی دوستان و عزیزان که در راه فعالیت های رسانه ای به شهادت رسیده اند بهشت برین استدعا می نماید. کمیسیون متعهد است در هماهنگی با تمام نهاد های دولتی و مدنی تحقق هرچه بیشتر قانون دسترسی به اطلاعات را تسهیل نماید تا خبرنگاران بتوانند در چارچوب قانون، به اطلاعات موجود در ادارات دولتی دسترسی داشته و در گسترش جریان آزاد اطلاعات اقدامات موثری داشته باشند.