تدویر برنامه آگاهی دهی از قانون دسترسی به اطلاعات در موسسه تحصیلات عالی افغان پامیر
مؤرخ: یکشنبه، ۲۶عقرب ۱۳۹۸
کمیسیون دسترسی به اطلاعات براساس قانون با در نظر داشت اهمیت دسترسی به اطلاعات در امر شفافیت، حسابدهی و حکومتداری خوب، تلاش می نماید از طریق آگاهی دهی به عموم نهادهای اکادمیک و پوهنتون های خصوصی و دولتی، سطح تقاضای اطلاعات را افزایش داده و زمینه مشارکت مردم در حکومتداری را فراهم نماید.
به همین منظور برنامه آگاهی دهی از قانون دسترسی به اطلاعات با حضور محترمه زهرا موسوی عضو کمیسیون دسترسی به اطلاعات همچنان رییس موسسه تحصیلات عالی افغان پامیر و اشتراک محصلان از پوهنځی های مختلف این پوهنتون، تدویر یافت.
در این برنامه محترمه زهرا موسوی، دسترسی به اطلاعات را از حقوق اساسی شهروندان گفت و آگاهی از این حق قانونی و شهروندی را موضوع مهم و حیاتی برای عموم شهروندان مخصوصا برای دانشجویان به عنوان نیروی آگاه و فعال جامعه یاد نمود. وی، از شهروندان به عنوان مالک اصلی اطلاعات و دولت و مسئولین دولتی را امانت دار اطلاعات موجود در ادارات عنوان کرد. به باور خانم موسوی، دسترسی به اطلاعات به عنوان قدرت اجتماعی مردم در راستای پاسخگو ساختن دولت و مسئولین دولتی همچنان تأمین شفافیت، از اهمیت خاص برخورددار است. از اینرو، فرهنگ دسترسی به اطلاعات باید از طریق تقاضای اطلاعات توسط شهروندان ترویج و تقویت گردد همچنان برعکس آن فرهنگ پنهان کاری باید محو گردد. دسترسی به اطلاعات ابزار مؤثر برای نظارت و کنترول همگانی در جامعه دموکراتیک به شمار میرود که بر اساس آن مردم می تواند از طریق دسترسی به اطلاعات در تصمیم گیری های دولتی سهیم باشد و مشارکت آگاهانه و فعال داشته باشند.
در این برنامه محترم خلیل جیحون، قانون دسترسی به اطلاعات را با ارائه پریزینتیشن در مورد طرز دسترسی به اطلاعات، حمایت اشخاص، میعاد ارایه اطلاعات، روش ارایه اطلاعات، مسؤولین اطلاع رسانی، وظایف مسؤول اطلاع رسانی در ادارات، مکلفیت ادارات در نشر پیشگیرانه اطلاعات، ممنوعیت دسترسی به اطلاعات، شکایت و طرز رسیدگی به آن نزد کمیسیون، تخلفات و مؤیدات تأدیبی و مصئونیت اشخاص معلومات مفصلی بر اساس قانون تشریح نمود