روز جهانی مبارزه با فساد از سوی کمیسیون دسترسی به اطلاعات تجلیل گردید
کابل، افغانستان: دیروز شنبه ۲۲ قوس ۱۳۹۹ کمیسیون دسترسی به اطلاعات طی برنامه ای از روز جهانی مبارزه با فساد با حضور محترم عین الدین بهادری رییس، محترم حمدالله ارباب و محترمه زهرا موسوی اعضای کمیسیون، محترم میوند روحانی رییس اجراییه کمیته مستقل مشترک نظارت وارزیابی از فساد اداری، محترمه مریم زرمتی کمیشنر کمیسیون مبارزه با فساد اداری و محترم عبدالسبحان مصباح معاون اتحادیه حقوق دانان افغانستان و تمام کارمندان کمیسیون تجلیل کرد.
در نخست محترم حمدالله ارباب روی شیوه مبارزه با فساد به عنوان یکی از اهداف قانون دسترسی به اطلاعات، وظایف ادارات در نظام های دموکراتیک و حاکم بودن فرهنگ محرمیت در ادارات افغانستان، صحبت نموده گفت: " وظیفه کمیسیون دسترسی به اطلاعات در امر مبارزه با فساد اداری فراهم سازی زمینه مشارکت مردم در حکومت داری از طریق بلند بردن آگاهی مردم از حق دسترسی به اطلاعات است که بتوانند بر مبنای قانون و اطلاعات موجود از فعالیت های ادارات دولتی بشکل دقیق نظارت نموده و از شفافیت آن اطمینان حاصل نمایند".
در ادامه محترم میوند روحانی، در باب عقلانیت فساد از منظر فردی در عین حال زنجیرهی شکل گیری فساد را در داخل ساختار ادارات توضیح داده گفت: " انحصار قدرت جمع پنهان کاری، عدم پاسخگویی، فقدان شایسته سالاری و فرار از مسئولیت پذیری اجتماعی در ادارات دولتی از آسیب های جدی در امر مبارزه با فساد است". به باور آقای روحانی بروکراتیک شدید و طولانی بودن طی مراحل امورات در عرضهی خدمات از دلایلی مهم فساد در ادارات دولتی است.
سپس محترمه مریم زرمتی، بر همکاری و هماهنگی میان نهاد های مختلف برای بسیج عمومی در امر مبارزه با فساد اداری تأکید نموده و روی دستآوردهای حکومت در زمینه مبارزه با فساد، وظایف کمیسیون مبارزه با فساد، به گونهی مفصل صحبت نموده گفت:" تمام نهاد های دلتی و غیر دولتی مکلف اند که در زمینه مبارزه با فساد اداری، هماهنگی لازم را ایجاد و اقدامات عملی را به شکل مشترک انجام دهند که در نتیجه مشارکت شهرواندن را در تحقق برنامه های حکومتی فراهم سازند". به باور خانم زرمتی، بدون هماهنگی نهاد های دولتی و غیر دولتی در عین حال عدم مشارکت مردم، مبارزه جدی علیه فساد اداری ناممکن است.
در اخیر محترم عبدالسبحان مصباح، در خصوص رویکرد های قانونی دولت در امر مبارزه با فساد صحبت کرده واز کم تأثیر بودن نهاد های ویژه مبارزه با فساد و در ضمن از مداخله افراد در کار نهاد های عدلی و قضایی انتقاد نموده گفت: " لوی سارنوالی یکی از مهم ترین نهاد های است که براساس مواد قانون اساسی افغانستان ایجاد شده و می تواند به گونهی مشروع قوانین را تطبیق و حاکمیت قانون را در جامعه نهادینه سازد".
در اخیر به سوالات که از سوی اشتراک کنندگان مطرح گردید نیز پاسخ ارایۀ گردید.