دسترسی به اطلاعات واکسین مبارزه با فساد اداری است
کمیسیون دسترسی به اطلاعات از رو جهانی مبارزه با فساد اداری تجلیل به عمل آورد
مورخ: دوشنبه، ۱۸ قوس ۱۳۹۸
فساد اداری در افغانستان به یک مرض بی درمان مبدل شده است که تمام شهروندان افغانستان به گونه ی مستقیم و یا غیر مستقیم از آن متأثر شده اند. بر اساسی گزارش سازمان شفافیت بین الملل، افغانستان در میان ۱۸۰ کشور با شانزده امتیاز در درجه ۱۷۲ قرار دارد. تجلیل از روز مبارزه با فساد اداری در کمیسیون دسترسی به اطلاعات با حضور محترم عین الدین بهادری، رئیس و اعضای این کمیسیون، محمد ناصر تیموری معاون دیدبان شفافیت، بختیار نجمان رئیس تأمین شفافیت تدارکات ملی، نجلا راحل معاون انجمن وکلای مدافع و جنرال مددزی، عضو اتحادیه حقوق دانان برگزار گردید.
در آغاز عین الدین بهادری رئیس کمیسیون دسترسی به اطلاعات روی تأثیرات دسترسی به اطلاعات در امر مبارزه با فساد اداری صحبت کرد. آقای بهادری افزود، موجودیت فساد اداری تمام ریشه های حکومت داری خوب را از بین میبرد، فساد اداری باعث از هم پاشیدن دولت ها در گذشته ها بوده و در آینده نیز خواهند گردید. فساد اداری را تهدید بدتر از تروریزم خواند.
وی، همچنان اضافه کرد بخاطر عبور از فساد اداری باید دولت داری باز ایجاد شود، دولت داری باز بدون دسترسی به اطلاعات امکان پذیر نیست. آقای بهادری گفت: « باید فرهنگ محرمیت و پنهان کاری از ادارات دولتی از بین برده شود و فرهنگ محرمیت و پنهانی کاری بدون دسترسی به اطلاعات از بین نه خواهد رفت».
در ادامه آقای محمد ناصر تیموری، معاون دیدبان شفافیت تطبیق قانون دسترسی به اطلاعات را در امر مبارزه با فساد اداری یک امر مهم و اساسی خواند. وی صعود پنج پله ای افغانستان را در رده بندی که از سوی سازمان شفافیت بین الملل صورت گرفته است یک دست آورد خواند، اما جایگاهی افغانستان را در درجه ۱۷۲ در میان ۱۸۰ کشور با شانزده امتیاز تأسف بار خواند وی تأکید کرد باید در امر مبارزه با فساد اداری کار های بیشتری صورت ګیرد.
سپس آقای مددزی، بیان کرد فساد اداری به حد رسیده است که به هیچ شهروند این کشور قابل تحمل نیست و نقش مردم را در این زمینه سودمند و مفید خواند. وی میگوید: « دسترسی به اطلاعات واکسن مبارزه با فساد اداری است ».
همچنان آقای بختیار نجمان، رئیس تأمین شفافیت اداره تدارکات ملی روی داشتن راهکار های قانون مند، سیستماتیک و مکانیزم خوب و شفاف و آگاهی دهی در امر مبارزه با فساد اداری تأکید ورزید.
در پایان نجلا راحل فساد اداری را باعث عدم تطبیق قانون در کشور بیان نمود. وی، همچنان مداخلات مقامات بلند پایه حکومت را در امر تطبیق قانون از علت های اساسی فساد اداری خواند.
نهم دسامبر روز جهانی مبارزه با فساد اداری در تقویم سازمان ملل و تمام کشور های که عضویت این سازمان را دارند ثبت شده است. تمام کشور ها در سطح جهانی از این روز تجلیل به عمل میاورند، فساد اداری یکی از چالش های عمده در جهان فراروی حکومتداری خوب است، که افغانستان هم از این پدیده رنج میبرد و یکی از مشکلات عمده فراروی توسعه و انکشاف این کشور به حساب میرود.