تدویر برنامه آگاهی دهی از قانون دسترسی به اطلاعات در پوهنتون مریم

Anonymous (not verified)
سه‌شنبه ۱۳۹۸/۹/۵ - ۱۵:۲۶
aic

مؤرخ: چهار شنبه، ۱۵ عقرب ۱۳۹۸
کمیسیون دسترسی به اطلاعات براساس قانون با در نظر داشت اهمیت دسترسی به اطلاعات در امر شفافیت، حسابدهی و حکومتداری خوب، تلاش می نماید از طریق آگاهی دهی به عموم نهادهای اکادمیک و پوهنتون های خصوصی و دولتی، سطح تقاضای اطلاعات را افزایش داده و زمینه مشارکت مردم در حکومتداری را فراهم نماید.
به همین منظور برنامه آگاهی دهی از قانون دسترسی به اطلاعات با حضور محترم فضل الباری بریالی، عضو کمیسیون دسترسی به اطلاعات همچنان محترمه داکتر شهلا رشید رییس پوهنتون مریم رییس پوهنتون مریم و اشتراک محصلان از پوهنځی های مختلف این پوهنتون، تدویر یافت.
در این برنامه محترم فضل الباری بریالی فساد اداری را مشکل بزرگ افغانستان یاد نمود و مردم را از اصلی ترین قربانی این پدیده عنوان کرد. وی اظهار داشت، دسترسی به اطلاعات یکی از بهترین راه و مکانیزم برای مبارزه با فساد اداری است؛ یعنی زمانیکه در ادارات میزان فرهنگ محرمیت افزایش یابد و مردم به اطلاعات موجود در ادارات دسترسی نداشته باشد به همان اندازه میزان فساد اداری بالا میرود و دست اندرکاران فساد بدون هیچگونه ترس به کار خویش ادامه می دهند. بر اساس تعریف دموکراسی دولت از مردم و در خدمت مردم می باشد از این لحاظ مردم مالک اطلاعات موجود در ادارات می باشد و دسترسی به اطلاعات از حقوق اساسی و شهروندی آنان می باشند. بناء تأمین حقوق مردم از وظایف اصلی حکومت می باشد که باید حکومت از اجراآت و عملکرد خویش به مردم گزارش ارایه نمایند و پاسخگو باشد.
دسترسی به اطلاعات در تأمین شفافیت، حسابدهی و پاسخگو ساختن حکومت از اهمیت خاص برخورددار است و در روشنی قانون دسترسی به اطلاعات، می توان در موارد برنامه ها، تشکیلات، وظایف و صلاحیت ها، پالیسی ها، بودجه، قرارداد ها و سایر موارد از یک اداره تقاضای اطلاعات نمود تا ادارات مکلف شوند به مردم پاسخ دهند.aic

در ادامه محترمه دکتور شهلا رشید، کمیسیون دسترسی به اطلاعات را حامی اصلی تأمین حق دسترسی به اطلاعات گفت و افزود دسترسی به اطلاعات یک حق شهروندی است باید همه برای تأمین آن تلاش نماییم. همه ی شهروندان حق دارد از تمام آنچه که در حکومت می گذرد باخبر باشند. اداراتی که اطلاعات را در اختیار مردم قرار نمیدهند، در حقیقت آغوشته به فساد است و باعث ترویج فرهنگ پنهان کاری می گردد . اهمیت دسترسی به اطلاعات این است که هرگونه فساد را افشا می نماید و سبب کاهش فساد درسطوح مختلف دولت، می گردد.
در این برنامه محترم خلیل جیحون، قانون دسترسی به اطلاعات را با ارائه پریزینتیشن در مورد طرز دسترسی به اطلاعات، حمایت اشخاص، میعاد ارایه اطلاعات، روش ارایه اطلاعات، مسؤولین اطلاع رسانی، وظایف مسؤول اطلاع رسانی در ادارات، مکلفیت ادارات در نشر پیشگیرانه اطلاعات، ممنوعیت دسترسی به اطلاعات، شکایت و طرز رسیدگی به آن نزد کمیسیون، تخلفات و مؤیدات تأدیبی و مصئونیت اشخاص معلومات مفصلی بر اساس قانون تشریح نمود.
در اخیر محترم فضل الباری بریالی و خلیل جیحون به سوالات اشتراک کنندگان پاسخ ارایه نمود.

تازه ترین اخبار

چهارشنبه ۱۴۰۰/۵/۲۰ - ۱۱:۱۵
Background image

تدویر برنامه آگاهی دهی از حق و قانون دسترسی به اطلاعات در کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی

این برنامه با حضوری آمرین و کارمندان کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی، محترم محمد حسن پویا مشاور حقوقی و محترم جعفر ایشانی کارشناس آگاهی عامه کمیسیون دسترسی به اطلاعات به منظوری. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۵/۱۹ - ۱۴:۴۹
Background image

کنفرانس اهمیت حق دسترسی به اطلاعات و نقش نهادهای تحصیلی در آموزش آن

کنفرانس اهمیت حق دسترسی به اطلاعات و نقش نهادهای تحصیلی در آموزش آن، از سوی پوهنتون با ختر با همکاری کمیسیون دسترسی به اطلاعات به منظور ترویج و تقویت فرهنگ دسترسی به اطلاعات، تدویر یافت. . .

شنبه ۱۴۰۰/۵/۱۶ - ۱۳:۲۹
Background image

جلسه مشورتی و نظر خواهی بین کمیسیون های مبارزه با فساد اداری و دسترسی به اطلاعات

این جلسه با حضور محترم عین الدین بهادری رییس، مشاورین و آمرین کمیسیون دسترسی به اطلاعات و سید محمد هاشمی عضو کمسیون مبارزه با فساد ادرای و هیئت همراه شان در دفتر کمیسیون دسترسی به. . .

برگشت به اخبار