برنامه آگاهی دهی از قانون دسترسی به اطلاعات برای رؤسای ادارات محلی ولایت بلخ
این برنامه با حضورداشت محترم عین الدین بهادری رییس کمیسیون دسترسی به اطلاعات و محترم بشیر توحیدی معاون والی بلخ، محمد افضل حدید رئیس شورای ولایتی و رؤسای ادارات محلی در سالن کنفرانس ولایت بلخ برگزار گردید.
درنخست محترم عین الدین بهادری، فلسفه و ماهیت دسترسی به اطلاعات را حفظ و تقویت منافع ملی، شفافیت و پاسخگویی دولت در برابر مردم گفته و افزود؛ هدف از برنامه امروز، بلند بردن سطح آگاهی مسئولین ادارات محلی ولایت بلخ از قانون و حق دسترسی به اطلاعات است که بر مبنای آن بتوانند زمینه دسترسی شهروندان به اطلاعات موجود در ادارات را فراهم ساخته تا از این طریق فرهنگ پاسخگویی نهاد های دولتی در برابر مردم تقویت گردد.
آقای بهادری گفت: تا زمانیکه فرهنگ پاسخگویی و اطلاع رسانی در ادارات دولتی نهادینه نگردد، شکل گیری حکومت دموکراتیک نا ممکن است. بنابر این، نشر پیشگیرانه اطلاعات در عین حال دسترسی به اطلاعات از طریق تقاضای اطلاعات باعث شفافیت در کارکرد نهادهای دولتی گردیده و می تواند مجاری فساد را مسدود کند. رئیس کمیسیون نگرانی مقامات محلی را در جهت نشر اطلاعات محرم که امنیت وثبات جامعه را به مخاطره می اندازد موجه خوانده و برتامین حق دسترسی شهروندان به اطلاعات در چارچوب معیارهای حقوقی کشور تاکید کرد. به باور آقای بهادری حرکت در مسیر دولتداری باز و دموکراتیک تنها از طریق تطبیق قانون دسترسی به اطلاعات ممکن است. رییس کمیسیون، دسترسی به اطلاعات همچنان اضافه کرد که به منظور دسترسی شهروندان به اطلاعات، کمیسیون سیستم آنلاین دسترسی به اطلاعات را ایجاد نموده و شهروندان می توانند به گونه ای آسان اطلاعات مورد نظر را تقاضا و نیز در صورت عدم ارایه اطلاعات از جانب ادارات دولتی، شکایت خویش را به کمیسیون ثبت نمایند.
سپس معاون والی و ریئس شورای ولایتی بلخ به نوبه خود در زمینه اطلاع رسانی از سوی حکومت محلی بلخ به مردم و رسانه ها و چالش موجود در این عرصه صحبت نموده و بر تطبیق کامل این قانون در امر مبارزه با فساد اداری در سطح کابل و سایر ولایت کشور تاکید کردند.
در قسمت پایان برنامه، خلیل جیحون آمر آگاهی کمیسیون کلیات قانون دسترسی به اطلاعات و مکلفیت واحد های دومی را در قبال قانون و تامین حق دسترسی به اطلاعات توضیح داد.